Postupak pripreme podloge
Podmesite kvasac u malo mlake vode, dodajte mu malo soli ili šećera i kašičicu brašna. Kad počne da radi sipajte ga u brašno u koje ste dodali pecivo i soli po ukusu. Umesite testo vodom normalno ko i obično, znači ni tvrdo ni mnogo meko. Kad ste umesili podelite testo na dva dela. Razvijte svaki deo u veličini tepsije i prebacite testo u podmazanu tepsiju. Dakle od ove količine imate dva velika pleha pice, koja nije ni tanka ni debela- što bi rekli taman je😁
Premažite testo kečapom ili pasiranim paradajzom (meni je tako jeftinije) preko isipite konzervu tunjevine
rasporedite je preko testa, i odozgo naseckajte crni luk na kruziće. Odozgo narendajte kačkavalj. Isto uradite i sa drugom polovinom testa.
Pecite na 250` oko 15-20 min, zavisi od vaše pećnice.
Pečenu prelijte kečapom i pospite origanom. Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.